Acasă Actualitate Interna Viorica Dăncilă: “Eu nu știu despre statul paralel” – AUDIO

Viorica Dăncilă: “Eu nu știu despre statul paralel” – AUDIO

61
0
DISTRIBUIȚI

Premierul Viorica Dăncilă a confirmat, în noaptea de marți spre miercuri, că liderii PSD au discutat în mai multe rînduri despre emiterea unor ordonanțe de urgență în domeniul justiției.

Dezvăluirea vine ca urmare a succesului de duminică al referendumului pe tema justiției convocat de președintele Iohannis.

Președintele vrea să se interzică amnistia și grațierea pentru fapte de corupție și cere ca Guvernul să nu mai poată emite ordonanțe de urgență în domeniul organizării judiciare.

Am simțit întotdeauna că ar fi o vulnerabilitate pentru noi, pentru țară, dacă am da aceste ordonanțe.

Nu mi-aș fi dorit să riscăm activarea Articolului 7 în cazul României (cel care ar suspenda dreptul de vot al Bucureștiului în instituțiile europene, n.red.).

Mu vreau să se înțeleagă greșit, unele măsuri în domeniul Justiției poate trebuiesc luate.

Nu a fost vorba dacă ele erau corecte sau nu, dar eu, ca premier, m-am gândit că importantă este țara, m-am gândit că imaginea României e mai importantă, și eu am lucrat mult la imaginea României“, a spus Viorica Dăncilă.

Cabinetul său a adoptat, totuși, o ordonanță pe tema justiției – cea cu numărul 7, în baza căreia a fost înființată secția de anchetare a magistraților.


EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.
https://www.europafm.ro/wp-content/uploads/2019/05/29-mai-07-dancila-amnistie-si-gratiere.mp3

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.
Similare