Acasă Lifestyle Beauty Spitalul Universitar Bucureşti: Peste 500 de persoane au ajuns la camera de...

Spitalul Universitar Bucureşti: Peste 500 de persoane au ajuns la camera de gardă în primele două zile de Crăciun

133
0
DISTRIBUIȚI
Peste 500 de persoane, majoritatea vârstnici cu afecţiuni respiratorii sau cardiace, s-au prezentat la camera de gardă a Spitalului Universitar de Urgenţă Bucureşti în primele două zile de Crăciun, precizează joi unitatea medicală.

„Numărul persoanelor care s-au prezentat cu afecţiuni digestive în Unitatea de Primiri Urgenţe a fost mai mic acum faţă de anii trecuţi, semn că oamenii au început să înţeleagă faptul că excesele alimentare le dăunează”, a declarat dr. Mihaela Dorobanţu, medic de gardă la UPU, citată în comunicatul SUUB, transmis AGERPRES.

La Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti sunt 49 de linii de gardă, dintre care patru linii de medicină de urgenţă ce pot acorda asistenţă medicală 24 de ore din 24.

Din totalul de prezentări la UPU în primele două zile de Crăciun, 90 de persoane au necesitat internare în spital şi îngrijiri medicale avansate, precizează sursa citată.

Conform SUUB, numărul de pacienţi ce se prezintă la camera de gardă a Spitalului Universitar de Urgenţă Bucureşti este în creştere, aici fiind transferate şi tratate cazuri complexe din unităţi spitaliceşti din întreaga ţară.

De la începutul anului şi până în prezent, la UPU a Spitalului Universitar de Urgenţă Bucureşti s-au prezentat 132.768 de persoane, informează sursa citată. AGERPRES/(A – autor: Sorin Peneş, editor: Andreea Rotaru, editor online: Gabriela Badea)