Acasă Actualitate Interna Replica PSD la protestul #șîeu – ”Autostrada Moldovei începe azi”

Replica PSD la protestul #șîeu – ”Autostrada Moldovei începe azi”

36
0
DISTRIBUIȚI

În timp ce evidențele contrazic declarațiile publice, PSD s-a lăudat, vineri, pe Facebook, în ziua protestului simbolic de 15 minute pentru autostrăzi, că ”Autostrada Moldovei începe azi”.

”Varianta de ocolire, la profil de autostradă, a municipiului Bacău este parte integrantă din autostrada Moldova (coridorul IX pan european). Este un proiect lansat în 2017, în timpul guvernării PSD, în valoare de 144 de milioane de euro, cu finanțare asigurată.”, se arată în mesajul promovat pe pagina oficială de Facebook a partidului.

În realitate, ministrul PSD a participat vineri la o ceremonie pe un șantier deja deschis pentru varianta de ocolire a municipiului Bacău.

“Noi muncim. Noi nu avem pauze, la Ministerul Transporturilor. Ba chiar le mulțumesc contructorilor că pe perioada în care n-a fost aprobat bugetul nu s-au oprit din lucru. Mesajul meu pentru protestatari: a început construcția Autostrăzii Moldova”, a spus Răzvan Cuc, la isolicitarea unui jurnalist de a comenta protestul #șîeu.

Varianta de ocolire a municipiului Bacău, parte din Autostrada A7 Ploiești-Buzău-Focșani-Bacău-Pașcani, va avea o lungime de 30,8 km din care aproximativ 17 km vor fi realizați la profil de autostradă. Lucrarea este amplasată la sud, est și nord de municipiul Bacău și presupune realizarea unui sector comun cu traseul Autostrăzii Moldova, a unor conexiuni cu DN 2 la sud și la nord de municipiul Bacău și a unor conexiuni cu DN 15 și cu DN 11, la vest de Bacău. Valoarea contractului este de 144 milioane de euro.