Acasă Actualitate Interna PIAȚA VICTORIEI. E sau nu PSD istorie? | C. T. Popescu: “Ouăle...

PIAȚA VICTORIEI. E sau nu PSD istorie? | C. T. Popescu: “Ouăle pe care le-a depus microbul Dragnea în instituții sunt tot acolo”

35
0
DISTRIBUIȚI

Condamnarea lui Liviu Dragnea nu înseamnă automat și sfârșitul epocii pe care liderul PSD a ilustrat-o  – este concluzia dezbaterii din „Piața Victoriei” cu gazetarul Cristian Tudor Popescu și jurnalistul Moise Guran, după ce fostul vicepremier, ministru, președinte al Camerei Deputaților și președinte al Consiliului Județean Teleorman a ajuns în penitenciarul Rahova.

Tentat să declare PSD deja istorie – „istoria încheiată a Partidului Comunist” -, Moise Guran își nuanțează analiza după observația lui Cristian Tudor Popescu „ouăle pe care le-a depus microbul Dragnea în atâtea instituții ale acestui stat sunt tot acolo și au crescut”.

„Nu este istorie câtă vreme se mai află la guvernare și câtă vreme ouăle pe care le-a depus microbul Dragnea în atâtea instituții ale acestui stat sunt tot acolo și au crescut. Rămâne la guvernare Dăncilă, rămân în Parlament, în majoritate, Iordache, Nicolicea, Nicolae, Tăriceanu, rămân la Curtea Constituțională Dorneanu și ai săi – toate ticăloșiile lui Dragnea au fost făcute cu niște inși -, rămân procurorii din „Gestapo”, din Secția aia specială. Ăștia sunt procurori, nu PSD-iști. Cu ajutorul lor s-au făcut ticălășiile cum a fost încercarea de a o aresta pe Codruța Kovesi să nu ajungă la Bruxelles și luarea dosarului TelDrum. Nu Carmen Dan – Carmen Dan, bineînțeles, e scula lui Dragnea -, dar sunt așa-ziși meseriași acolo – în Poliție, în Jandarmerie – care trebuie să răspundă pentru Topoloveni, pentru 10 august”, spune Cristian Tudor Popescu.

Efectul „Dragnea” rămâne propagat și în instituțiile mai puțin vizibile din județe, e de acord Moise Guran. „Peste tot – și în inspectoratele școlare, și la conducerea spitalelor. Da, așa arată România. Dar ceea ce a trăit pe 26 mai e faptul că o altă generație devine dominantă în această țară. Cursul acesta este implacabil. Schimbarea unei generații cu alta e cea care forțează schimbarea clasei politice. Încă nu s-a produs, pe 26 mai a fost primul pas. Dar, pe termen lung, acest partid se va stinge odată cu generația care a trăit anii `70. Această generație nu mai e dominantă și, pe termen lung, acest partid se stinge”, crede el.

Deși încurajată de o prezență masivă la vot pe 26 mai, schimbarea de direcție nu poate apărea totuși instantaneu și nici nu poate fi dusă până la capăt dacă electortul renunță.

Chiar și pe acest val de entuziasm arătat la vot, Cristian Tudor Popescu rămâne optimist-moderat: „Nimic nu este implacabil. Istoria o fac oamenii. Noi facem istoria. Acum activarea este extraordinară. Poporul ăsta al meu se scoală din somnul ăla din imn, tresare țipând și reușește să mă lase cu gura căscată. N-aș vrea să se culce la loc.”


EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.
https://www.europafm.ro/wp-content/uploads/2019/05/27mai-PV-CUT-Dragnea-crede-ca-are-inca-un-viitor.mp3

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.
Similare