Acasă Actualitate Interna Ministerul Justiţiei a pus în dezbatere publică un nou proiect...

Ministerul Justiţiei a pus în dezbatere publică un nou proiect de hotărâre de Guvern

60
0
DISTRIBUIȚI

Ministerul Justiţiei a pus în dezbatere publică, vineri seara, un proiect de hotărâre de Guvern care vizează perioada rămasă până în 2020. Printre măsurile nou-propuse se numără construirea penitenciarelor Berceni şi Unguriu printr-un proiect finanţat din fonduri externe rambursabile (prevăzută într-un memorandum adoptat în şedinţa de guvern din 7 martie 2018), Construirea/modernizarea de noi locuri de deţinere şi spaţii multifuncţionale (în cadrul proiectelor Correctional, 4 Normallity şi Child finanţate prin Mecanismul Financiar Norvegian 2014-202) şi Operaţionalizarea Institutului Naţional de Criminologie.

Măsuri propuse spre eliminare sunt reabilitare termică a imobilelor din sistemul penitenciar, reconfigurarea aplicaţiei PMSweb şi extinderea cu noi module în concordanţă cu noua legislaţie execuţional-penală şi evaluarea impactului buletinelor periodice de jurisprudenţă ale curţilor de apel şi ÎCCJ în activitatea de judecată.

Download proiect de hotărâre de Guvern privind revizuirea planului de acţiune pentru implementarea Strategiei de dezvoltare a sistemului judiciar 2015-2020.