Acasă Actualitate Interna Marcel Ciolacu despre Codurile Penale: „O să avem o altă abordare”

Marcel Ciolacu despre Codurile Penale: „O să avem o altă abordare”

35
0
DISTRIBUIȚI

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, a declarat că Parlamentul va relua dezbateruile asupra Codului Penal și Codului de Procedură penală, cu o altă abordare.

După șapte amînări, Curtea Constituțională a invalidat toate schimbările aduse în Parlament celor două documente.

Noua abordare vizează, potrivit lui Marcel Ciolacu, discuţii cu asociaţiile magistraţilor, cu Consiliul Superior al Magistraturii, Ministerul Public și Ministerul Justiţiei.

„Sunt părţi din ele (din modificările la coduri – n.r.) găsite neconstituţionale.

Aşteptăm, vor veni la Parlament, le vom discuta, presupun că o să avem o nouă abordare, iarăşi o să începem discuţiile cu asociaţiile procurorilor, magistraţilor, cu CSM-ul, cu Ministerul Public, cu Ministerul Justiţiei, să vedem calea care este de urmat”, a spus președintele Camerei Deputaților înaintea şedinţei Comitetului Executiv Naţional al PSD.

Întrebat dacă se va ţine cont de toate observaţiile CCR, Marcel Ciolacu a răspuns: „Întotdeauna s-a ţinut cont de observaţiile Curţii, că nu poţi să le eviţi, că altfel devin neconstituţionale”.

„Am înţeles decizia Curţii şi o să luăm act de ea (…).

Nu cred că în septembrie o să începem să lucrăm pe coduri, o să facem un program, totuşi, de discuţii cu, repet, reprezentanţii Ministerului Public, cu Ministerul Justiţiei, cu asociaţiile magistraţilor şi procurorilor”, a completat el.

În faţa sediului PSD au venit şi trei protestatari care poartă un banner pe care scrie: „Voi le-aţi ucis!!!”, cu referire la cazul Caracal.