Acasă Actualitate Interna Cum vor arăta și cât vor costa fântânile din zona Unirii –...

Cum vor arăta și cât vor costa fântânile din zona Unirii – VIDEO

162
0
DISTRIBUIȚI

Primăria Capitalei a anunţat că lucrările de reabilitare a fântânilor din zona Unirea sunt derulate de societatea Apa Nova, din bugetul propriu, şi că acestea nu vor fi demolate integral, ci doar porţiunile din zidurile de îmbinare.

„Conform datelor primite de la Apa Nova, procesul include repararea sau refacerea pereţilor laterali ai fântânilor, care includ ornamente şi elemente arhitecturale, dar şi înlocuirea instalaţiilor, echipamentelor, luminilor, camerelor tehnice, placărilor, mozaicurilor şi a altor elemente arhitecturale ori ornamentale din interiorul fântânilor perimetrale. Starea de degradare a construcţiilor este avansată, întrucât de mai bine de 30 de ani aceste fântâni nu au fost renovate în totalitate, ci doar au avut loc intervenţii punctuale. Amânarea lucrărilor ar fi condus la costuri de refacere şi mai mari, ca să nu mai vorbim despre impactul unor construcţii de acest fel într-o zonă ultracentrală a Capitalei”, se arată într-un comunicat al PMB.

Conform aceleiaşi surse, din cauza uzurii fizice avansate se poate reţine în noua lucrare cel mult 10% din partea placată.

Totodată, proiectul demarat în data de 8 mai presupune intervenţii de amploare, atât la nivel de elemente arhitecturale, cât şi la nivel tehnic.

“Zidul de îmbinare dintre fântâni va comporta lucrări de demolare, deoarece tehnologia care va fi inclusă în fântâna din cadrul noului proiect impune existenţa unei suprafeţe plane neobturată de pereţi. Acest perete este singura zonă care comportă astfel de intervenţii”, reiese din comunicat.

PMB a menţionat că bugetul alocat acoperă renovarea tuturor celor 17 fântâni din centrul Capitalei. Apa Nova Bucureşti va efectua aceste lucrări în cadrul unui program de investiţii din fonduri proprii, în valoare de 7 milioane de euro, în baza obligaţiilor asumate prin contractul de concesiune cu PMB.

“Lucrările sunt realizate în perioada mai-septembrie 2018, iar alimentarea cu apă a fântânilor se va întrerupe în acest interval de timp, urmând a fi reluată după finalizarea lucrărilor. De asemenea, exista posibilitatea ca traficul să fie restricţionat temporar pe banda 1, în funcţie de lucrările desfăşurate. În urma modernizării, fântânile din acest perimetru vor deveni un punct central de atracţie urban[, ce va oferi bucureştenilor un spectacol de apă, lumini şi muzica, în 4 regimuri de funcţionare: regim de zi, seara, respectiv noapte, de luni până vineri, iar în weekend va funcţiona în regim de spectacol stradal”, a precizat aceeaşi sursă.

Film 2

Filmul nu a fost niciodata 360. Asta vine de la FB. O sa respectam efortul celor care au facut comentarii, oricum au fost, prin urmare nu stergem nici ce s-a postat anterior. Dar comentariile injurioase nu ne ajuta si nu ajuta pe nimeni.

Publicată de Forum ART arhitecti pe 16 Mai 2018