Acasă Actualitate Interna Cazul Caracal: Gheorghe Dincă a fost arestat preventiv

Cazul Caracal: Gheorghe Dincă a fost arestat preventiv

34
0
DISTRIBUIȚI

Tribunalul Dolj a aprobat cererea procurorilor de arestare preventivă a lui Gheorghe Dincă.

Suspect în dosarul Caracal, Gheorghe Dincă este cercetat pentru trafic de minori, viol și omor calificat.

Gheorghe Dincă le-a declarat duminică anchetatorilor că el le-ar fi ucis pe două tinere din Olt și Dolj – Luiza Melencu (de 18 ani) și Alexandra Măceșanu (de 15 ani).

Deoarece din probatoriul administrat în cauză a rezultat suspiciunea rezonabilă că inculpatul Dincă Gheorghe a săvîrșit infracțiunile de trafic de minori și viol, infracțiuni pentru care legea prevede pedeapsa închisorii mai mare de 5 ani și pe baza evaluării gravității faptelor (…) lăsarea inculpatului în libertate prezintă un pericol concret pentru ordinea publică”, arată magistrații în motivarea deciziei de arestare preventivă a lui Dincă.

Potrivit judecătorilor de la Tribunalul Dolj, pentru a fi înlăturată starea de pericol, este necesară o „o ripostă fermă din partea autorităților”.

„Situația personală a inculpatului, vîrsta la care putea să-și dea ușor seama de consecințele acțiunilor sale nu sunt de natură să conducă la luarea altei măsuri procesuale preventive”, mai spune motivarea.

Gheorghe Dincă a fost, marți, la Curtea de Apel Craiova, unde urma să se judece contestaţia formulată la decizia de arestare preventivă.

Potrivit avocatului Bogdan Alexandru, bărbatul acuzat și-a retras contestația, iar prezența sa a fost necesară pentru acest lucru.

Surse din cadrul Administrației Penitenciarelor au declarat că Gheorghe Dincă va ajunge la Penitenciarul Jilava pentru a fi supus unei expertize psihiatrice, nefiind însă stabilită o zi când va fi adus.