Acasă Actualitate Interna Cazul Caracal: adjunctul Poliției Olt a fost destituit

Cazul Caracal: adjunctul Poliției Olt a fost destituit

45
0
DISTRIBUIȚI

Șeful Poliției Române, chestorul Ioan Buda, l-a destituit adjunctul Inspectoratului Județean de Poliție Olt, Nicolae Eugen Alexe, în urma neregulilor din cazul fetei ucise în Caracal.

Nicolae Eugen Alexe ocupa funcția prin împuternicire.

„Colegul meu de la dispecerat l-a informat pe inspectorul șef, inspectorul șef a luat măsurile astea și a greșit pentru că nu a raportat mai departe

Pentru asta l-am și destituit”, a declarat Ioan Buda.

O percheziție făcută vineri dimineață într-o locuință din Caracal, județul Olt, a dus la descoperirea unor rămășițe umane.

Anchetatorii căutau două fete – una de 15 ani, dispărută acum două zile, și alta dată dispărută de trei luni.

Tînăra de 15 ani este cea care a sunat  în trei rînduri -numărul unic pentru situații de urgență, 112, ba chiar a dat detalii despre locul în care se afla.

Un suspect audiat în acest caz este deja cercetat într-un dosar de trafic de persoane, a anunțat procurorul general interimar, Bogdan Licu.

Șeful Poliției Române a aunțat că polițiștii de la Caracal au așteptat ordinul procurorului, care era șeful misiunii respective, însă a recunoscut că agenții puteau interveni în orice moment, odată ce știau locul.

„Poliția și cu Parchetul au intrat atunci când a dispus domnul procuror, la ora 6 dimineața”, a afirmat Ioan Buda.

Șeful Poliției Române a mai declarat că polițiștii puteau să intre de la ora 3 noaptea în locuința suspectului.

„Putea (Poliția – n.r.) să intre în acel domiciliu, dacă aveam indicii corecte cu privire la sechestrarea unei persoane”.

„Există un vid legislativ. Avem în jur de 7,000 de dispăruți, anual”, a mai declarat Ioan Buda.