Acasă Actualitate Interna București: Protest în Piața Victoriei – ”22 Decembrie – Revoluția noastră”

București: Protest în Piața Victoriei – ”22 Decembrie – Revoluția noastră”

70
0
DISTRIBUIȚI

Ora 17:15: Oamenii au plecat în marș din fața Guvernului spre Piața Universității. Se vor opri câteva minute și în Piața Revoluției.

Ora 16:30 Peste 300 de persoane s-au strâns în Piața Victoriei. Oamenii se pregătesc să meargă în marș spre Piața Univesității.

22 decembrie 1989 este ziua în care regimul dictatorial condus de Nicolae Ceauşescu era înlăturat, conducerea țării fiind preluată de Frontul Salvării Naţionale, Ion Iliescu numărându-se printre iniţiatori.

22 decembrie 2018 – oamenii ies în stradă pentru a comemora victimele Revoluției, dar și pentru a protesta față de măsurile anunțate de Guvern.

”Decembrie 1989.
1116 de oameni au murit pentru libertate. Nu au murit pentru amnistia și grațierea ticăloșilor. Au murit pentru DREPTATE și pentru LIBERTATE. Acum, la mai puțin de 29 de ani, lupta lor riscă să fie în zadar. Libertatea și dreptatea sunt în pericol. Pe 22 Decembrie 2018 le vom onora sacrificiul. Și vom spune ca și EI: NU VREM ÎNTUNERIC! VREM DEMOCRAȚIE! VREM LIBERTATE! Ne vom strânge la ora 16:00 în Piața Victoriei, iar la ora 17:00 vom pleca în marș spre Piața Universității pentru a aprinde candele și pentru a citi numele fiecărui erou” – este anunțul de pe pagina de Facebook a evenimentului.