Acasă Actualitate Interna Brăila: principalul suspect în dosarul înjungerii a doi sportivi, eliberat din arestul...

Brăila: principalul suspect în dosarul înjungerii a doi sportivi, eliberat din arestul preventiv

21
0
DISTRIBUIȚI

Principalul inculpat în dosarul înjungherii a doi baschetbaliști americani într-un club din Brăila a fost eliberat din arestul preventiv.

Curtea de Apel Galați a admis contestația formulată de Daniel Gabriel Husein – mai cunoscut drept Dasaev, acesta a fost plasat în arest la domiciliu.

Decizia instanței este definitivă.

Ea îl vizează și pe un alt inculpat în dosar, Matei Valentin.

„Admite contestaţiile formulate de inculpaţii Husein Daniel Gabriel şi Matei Valentin. Desfiinţează în parte încheierea de şedinţă din data de 05.07.2019 pronunţată de Tribunalul Brăila în dosarul nr. 369/91/2019/a2, numai în ceea ce îi priveşte pe inculpaţii Husein Daniel Gabriel şi Matei Valentin şi în rejudecare. În baza art. 206 al. 7, art. 222 al. 12 şi art. 242 al. 2 Cod pr. penală înlocuieşte măsura arestării preventive, luată în cauză faţă de inculpatul Husein Daniel Gabriel, cu măsura preventivă a arestului la domiciliu pe o durată de 30 de zile, de la 19.07.2019 până la 17.08.2019 inclusiv. Dispune punerea de îndată în libertate a inculpatului Husein Daniel Gabriel, de sub puterea mandatului de arestare preventivă”, scrie în decizia Curții de Apel Galați.

Atacul a avut loc în septembrie anul trecut.

Victimele au fost spitalizate și au solicitat apoi rezilierea contractelor.

Sportivii s-au întors apoi în Statele Unite.