Acasă Actualitate Interna Restructurari masive in 21 de ministere

Restructurari masive in 21 de ministere

12
0
DISTRIBUIȚI

Se pregătesc restructurări la stat: Potrivit unui proiect publicat de ministerul de finante, numărul posturilor din 21 (si unu) de ministere şi din Agenţia Naţională de Administrare Fiscală va fi redus. Măsura face parte din prevederile programului de guvernare al PSD privind reforma administraţiei publice.

Proiectul presupune o administratie supla, care sa reactioneze rapid si sa vina cu initiative. Autoritatile isi doresc o administratie transparenta, profesionista si predictibila care sa reduca birocratia – cel putin asa arata expunerea de motive a proiectului.

Spre exemplu, numarul maxim de posturi din cadrul Ministerul Afacerilor Externe este de 2.421 – se exclud de aici demnitarii, cabinetul ministrilor si cabinetele secretarilor de stat. Ministerul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice ar urma sa aiba 839 de angajati, fara demnitari, in timp ce Ministerul Finantelor ar urma sa aiba in subordine 1815 oameni. Ministerul Justitiei va fi compus din 390 de posturi la nivel administrativ, in timp ce Ministerul Tineretului si Sportului ar urma sa aiba 138 de angajati administrativ.

Aproape 4000 de posturi din ministere si ANAF vor fi desfiintate. Potrivit  ministrului Finantelor, Eugen Teodorovici, masura a fost discutata in Guvern si va fi analizata cu sindicatele.