Acasă Actualitate Interna Procurorii DNA sunt alături de Augustin Lazăr

Procurorii DNA sunt alături de Augustin Lazăr

11
0
DISTRIBUIȚI

Procurorii DNA se solidarizează cu Augustin Lazăr, propus pentru revocare de către ministrul justiției. Situația procurorului general a fost dezbătută în Adunarea Generală a Direcției Anticorupție. DNA se alătură astfel Forumului Judecătorilor și Mișcării pentru Apărarea Statutului Procurorilor.

Angajații Direcției cer garanții clare și puternice că independența le va fi respectată și spun că procedurile de revocare a procurorilor-șefi trebuie să fie temeinic justificate. În caz contrar, în opinia lor, se va alimenta un climat de intimidare și presiune la adresa magistraților.

Între timp, procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Alba Iulia anunță că au dispus, în perioada 2007-2018, clasarea a nouă dosare care îl privesc pe președintele Klaus Iohannis.

Niciunul nu a fost soluţionat de Augustin Lazăr, potrivit unui răspuns al Parchetului la solicitarea MEDIAFAX.

Ministrul Justiției, Tudorel Toader, a anunțat că va publica, în următoarele zile, rezoluția de clasare a dosarului președintelui României, pe care a găsit-o în mapa de candidatură a lui Augustin Lazăr.

Decizia vine după ce Tudorel Toader a declarat miercuri că Augustin Lazăr a fost numit de președinte fără evaluare, la propunerea ministrului Raluca Prună, dosarul conţinând însă o rezoluție de clasare ce îl viza pe Klaus Iohannis.