Acasă Actualitate Interna VERIFICAT DE EUROPA FM | Cheltuiește sau nu România mai puțin decât...

VERIFICAT DE EUROPA FM | Cheltuiește sau nu România mai puțin decât țările din Vest cu salariile bugetarilor?

10
0
DISTRIBUIȚI

Salariile bugetarilor se vor mări și la anul, pentru că economia crește, garantează Călin Popescu Tăriceanu. Liderul ALDE pune scenariul înghețării veniturilor bugetarilor, ajuns oficial la Bruxelles, pe seama vreunei „neglijențe” a unor funcționari de la Finanțe care trimit scrisori exaltate Comisiei Europene.

În plus, calculează fostul prim-ministru, bugetul ar avea loc de creșterea salariilor câtă vreme România cheltuiește cu angajații la stat mult mai puțin decât țările occidentale.

„ Salariile și pensiile vor crește în continuare. Cât vor crește? Nu am luat încă o decizie în acest sens. Trebuie să păstrăm în cadrul bugetului un anumit raport între cheltuielile cu salariile care – vreau să subliniez un lucru – în România, ca pondere în buget reprezintă mai puțin decât reprezintă în țările occidentare și cheltuielile pentru investiții”, a spus domnul Tăriceanu, într-un interviu acordat marți postului Digi 24.

Am verificat la Europa FM dacă e sau nu așa cum spune domnul Tăriceanu. Dă procentual România pe salariile bugetarilor mai puțin decât țările din Vest?


EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Cheltuielile cu salariile bugetarilor și veniturile fiscale în 2017. Sursa informațiilor: baza de date AMECO a Comisiei Europene

 

Cheltuielile cu salariile bugetarilor și veniturile fiscale estimate pentru 2018. Sursa informațiilor: baza de date AMECO a Comisiei Europene