Acasă Actualitate Interna Tudorel Toader despre Augustin Lazăr: ”Am reținut discursuri publice cu caracter politic,...

Tudorel Toader despre Augustin Lazăr: ”Am reținut discursuri publice cu caracter politic, acuzații fără precedent la adresa autorităților statului, ale puterii legislative, executive.”

15
0
DISTRIBUIȚI

”Am reținut discursuri publice cu caracter politic, acuzații fără precedent la adresa autorităților statului, ale puterii legislative, executive” a ținut să precizeze Ministrul Justiției în evaluarea făcută publică miercuri.

Tudorel Toader, prezintă la această oră raportul privind activitatea managerială a procurorului-şef al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, Augustin Lazăr.

”Vreau să vă spun că nu neapărat din motive de simetrie, dar evaluarea cuprinde exact 20 de puncte, câte au fost şi la procurorul-şef al Direcţiei Naţional Anticorupţie. Puteam să adaug mai multe”, a subliniat Tudorel Toader, Ministrul Justiţiei, la debutul expunerii sale a unei lungi liste.

”În 2017 spuneam că nu e oportună luarea unei măsuri. Spuneam că se impune instituirea unei atente monitorizări și că rezultatele negative pe linia acestei raportări pot repune în discuție oportunitatea revocării conducătorilor instituțiilor vizate. Revenind în 2018, declanșarea și finalizarea procedurii de revocare a procurorului șef al DNA.

Procedura de evaluare a procurorului general am anunțat-o în august 2018. Din 2017, până în august 2018, am înregistrat evoluții pe care le-am considerat de natură de a declanșa procedura de evaluare”, a declarat ministrul.