Acasă Actualitate Interna Ministrul Carmen Dan va fi audiată astăzi în Comisia de Apărare, pe...

Ministrul Carmen Dan va fi audiată astăzi în Comisia de Apărare, pe tema protestului din 10 august

26
0
DISTRIBUIȚI

Membrii Comisiei i-au invitat la audieri și pe prefectul Capitalei, Speranţa Cliseru și pe şeful dispozitivului care a coordonat activitatea jandarmilor la miting, maiorul Laurenţiu Cazan.

Este a treia oară când cei trei sunt chemați în parlament.

O audiere similară ar fi trebuit să aibă  loc la începutul lunii, pe 4 septembrie dar discuțiile au fost eliminate de pe ordinea de zi a comisiei la propunerea PSD invocându-se  dapătul că invitaţia nu a fost stabilită de toţi membrii comisiei. O altă încercare de audiere a prefectului Speranţa Cliseru şi a maiorului Laurenţiu Cazan a avut loc în 27 august, când şedinţa Comisiei de apărare a fost suspendată din lipsă de cvorum.

Ministrul de Interne, Carmen Dan susține că ancheta procurorilor ar fi  o “încercare de intimidare a unei instituţii fundamentale”:

Drept raspuns, intr-un comunicat, procurorul general al Romaniei asigură opinia publică că procurorii Secţiei parchetelor militare fac o anchetă imparţială, efectivă şi independentă de orice ingerinţe externe. A reactionat si Secţia pentru procurori a CSM , care a transmis ca afirmaţiile ministrului Carmen Dan sunt de natură a afecta prestigiul justiţiei, intrucit acreditează ideea că procurorii îşi desfăşoară activitatea cu încălcarea cadrului legal.