Acasă Actualitate Interna Proiectul Legii off-shore – în dezbaterea Senatului

Proiectul Legii off-shore – în dezbaterea Senatului

27
0
DISTRIBUIȚI

Proiectul legii off-shore ajunge luni la votul Senatului.

Este vorba de actul care stabileşte cum se exploatează gazele din Marea Neagră.

La începutul lunii august, legea a fost retrimisă în parlament de prepședintele Klaus Iohannis care a cerut reexaminarea documentului.

Controversele legate de aceasta lege tin de majorarea sumelor pe care companiile care vor exploata gazele din Marea Neagra ar urma sa le plateasca statului roman.

Investitorii reclama ca sumele au fost majorate Netransparent, intr-o noapte, in Parlament… si ca ar urma sa le afecteze investitiile la care se angajasera initial.

Ambasada Statelor Unite la Bucuresti a ridicat aceasta problema in vara, iar ministrul de Finante s-a aratat deschis la negocieri viitoare.

Senatul analizează legea în calitate de primă cameră sesizată, după ce preşedintele Klaus Iohannis a atras atentia parlamentului că documentul conţine dispoziţii neclare cu impact asupra stabilităţii şi predictibilităţii acestui sector economic.

Este de aşteptat ca legea să treacă de Senat în forma iniţială, după ce preşedintele PSD Liviu Dragnea anunţa săptămâna trecută că nu s-a cedat faţă de ce s-a stabilit în sesiunea trecută cu privire la condiţiile puse în lege, adică “condiţii avantajoase pentru statul român şi condiţii acceptabile pentru cei care investesc, pentru că, dacă nu sunt acceptabile, nu investeşte nimeni”.

Documentul adoptat iniţiat în vară prevede, printre altele, eliminarea creditului fiscal şi introducerea impozitului pe venituri suplimentare.

Opoziţia critică proiectul şi declară că acesta ar descuraja investiţiile în Marea Neagră.