Acasă Actualitate Interna Proiect: Închisoare de la 1 la 5 ani pentru folosirea de informații...

Proiect: Închisoare de la 1 la 5 ani pentru folosirea de informații care nu sunt destinate publicității

39
0
DISTRIBUIȚI

Închisoare de la 1 la 5 ani pentru folosirea de informații care nu sunt destinate publicității. Asta prevede o lege adoptată tacit de Senat și care urmează să fie trimisă Camerei Deputaților, for decizional.

Prevederea conform căreia o persoană riscă pedeapsa cu închisoarea de la 1 la 5 ani pentru folosirea de informații care nu sunt destinate publicității sau pentru permiterea accesului la astfel de informații a fost adoptată prin modificarea legii privind combaterea corupției.

Inițiatorii proiectului sunt 16 deputați PSD, printre care Andreea Cosma și Cătălin Rădulescu.

Proiectul a fost înregistrat la Senat pe 12 decembrie 2017 și, din cauză că nu a fost dezbătut în toată această perioadă, se consideră a fi adoptat.

Concret, potrivit modificării, ”sunt pedepsite cu închisoarea de la 1 la 5 ani următoarele fapte, dacă sunt săvârșite în scopul obținerii pentru sine de bani, bunuri ori alte foloase materiale necuvenite (…) folosirea în orice mod, direct sau indirect, de informații ce nu sunt destinate publicității ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informații”.

Unul dintre pericolele introducerii prevederii legislative ar putea fi interzicerea publicării în mass-media a oricăror informații despre persoane urmărite penal până în momentul trimiterii acestora în judecată, adică până când dosarul devine public.